Ratelende cv-ketels en ander nieuws van KTC.

De temperatuur daalt en de verwarming gaat langzamerhand omhoog. Dat betekent dat onderhoud en reparatie van cv-ketels in zicht komt.

Daarom hebben wij een mooie koffer met alle benodigde instrumenten samengesteld zodat uw monteur direct aan de slag kan. In de koffer vindt u onder andere een rookgasmeter, printer, drukmeter en persoonlijke beschermingsmiddelen voor het betreden van stookruimtes 

                          
 
                         

Nieuwe vacuümpomp van Mastercool
type 90612-2V-220SVB

KTC mag iets nieuws van Mastercool introduceren: een nieuwe tweetraps vacuümpomp die tot wel 283ltr/min kan vacumeren. Dat is met recht een ‘zwaargewicht’ onder de pompen op de koeltechnische markt.

 

Extra tip voor alle koeltechnische monteurs.

Om het benodigde diepe vacuüm te bereiken, heeft de vacuümpomp zuivere, vochtvrije olie nodig tijdens het vacuümproces. Vuile olie is een mengsel van bijtende zuren en water dat het vermogen van de pomp om een diep vacuüm te trekken, beïnvloedt. Als het blijft zitten in de pomp, gaat dit slib roesten en gaan de inwendige oppervlakken eroderen. Dat zorgt voor een kortere levensduur van de pomp. Belangrijk dus om op tijd de olie te verversen.

Voor alle modellen pomp is een specifieke olie beschikbaar. Deze kunt u krijgen via Aircovent en uw Wasco vestiging.